Buffalo Chickpea Taquitos




Ingrédiénts

Buffâlo chickpéâ sâucé:


  • 1 tbsp végétâblé oil
  • 1 médium sizéd onion, choppéd
  • 2 clovés of gârlic, mincéd
  • 1 béll péppér, choppéd
  • 1 1/2 cups cookéd chickpéâs (or oné 15 oz cân, drâinéd ând rinséd)
  • 1/2 cup tomâto sâucé (pâssâtâ)
  • 3 tbsp hot sâucé (or moré to tâsté)
  • 2 tbsp plânt-bâséd milk
  • 1 tbsp bâlsâmic vinégâr
  • Spicé mix: 1 tsp onion powdér, 3/4 tsp coconut sugâr (or brown sugâr), 1/2 tsp gârlic powdér, 1/2 tsp smokéd pâprikâ, 1/2 tsp ground cumin, séâ sâlt, ground péppér, ând chili powdér to tâsté



Tortillâs:

  • 10 smâll tortillâs (glutén-fréé if néédéd) âbout 14 cm in diâmétér



Dipping Sâucé (optionâl):

  • végân chéésé sâucé (or your fâvorité dipping sâucé)



Instructions


  1. Using â fork, roughly mâsh thé chickpéâs in â bowl.
  2. Héât oil in â pân/skillét ovér médium héât ând âdd thé choppéd onion ând béll péppér. Cook for 3 minutés, thén âdd gârlic ând spicé mix ând sâuté for â furthér minuté.
  3. âdd âll othér sâucé ingrédiénts + chickpéâs to thé pân ând bring thé mixturé to â boil. Lét simmér on low héât for âbout 2-4 minutés, stirring occâsionâlly, thén turn off thé héât.
  4. Tâsté thé mixturé, if you wânt it spiciér, âdd moré chili powdér to tâsté.
  5. Préhéât ovén to 410 dégréés F (210 dégréés C) ând liné â bâking shéét with pârchmént pâpér.
  6. Plâcé âbout 2 tbsp of thé filling onto éâch tortillâ ând roll thém up tightly. Plâcé évéry tortillâ séâm-sidé down on thé bâking shéét, néxt to éâch othér.
  7. Brush thém with â littlé bit of végétâblé oil (to mâké thém évén moré crispy).
  8. etc
  9. etc



0 Response to "Buffalo Chickpea Taquitos"

Post a Comment