Perfect Chocolate Chip Cookies Recipe





Ingrédiénts




  • 1 1/2 cups âll-purposé flour séé notés bélow
  • 1 téâspoon bâking sodâ
  • 1/2 téâspoon sâlt
  • 1/2 cup unsâltéd buttér séé notés bélow, room témpérâturé
  • 1/2 cup firmly pâckéd light brown sugâr
  • 6 tâbléspoons grânulâtéd sugâr
  • 1 lârgé égg
  • 1 téâspoon vânillâ éxtrâct
  • 2 1/4 cups sémiswéét chocolâté chips I uséd Ghirâdélli sémi-swéét



Instructions




  1. Préhéât thé ovén to 350°F ând liné 2 bâking shééts with pârchmént pâpér or sprây with non-stick sprây.. (To gét bést résults, usé pârchmént pâpér)
  2. In â médium bowl, sift thé flour, bâking sodâ ând sâlt togéthér.
  3. In ânothér lârgé bowl, using ân éléctric mixér ât médium spééd, béât togéthér thé buttér, ând sugârs until smooth ând mixéd togéthér wéll.
  4. âdd thé égg ând vânillâ ând mix on low spééd until mixéd in.
  5. Grâduâlly âdd thé flour mixturé ând mix in until just incorporâtéd. Do not kéép mixing - do not ovérmix.
  6. âdd chocolâté chips ând stir with â woodén spoon, âgâin no ovérmixing, just until incorporâtéd.
  7. Chill dough if dough is wârm.
  8. Using â smâll or lârgé icé créâm scoop or héâping tâbléspoon, drop thé dough onto thé prépâréd bâking shééts, 6 to 8 pér pân, dépénding on sizé you âré mâking.
  9. Bâké thé cookiés, 1 shéét ât â timé, until thé bottoms ând édgés âré lightly brownéd ând thé tops féél firm whén lightly touchéd,
  10. Smâll cookiés bâké 8-10 minutés
  11. Lârgé cookiés bâké 10-13 minutés.
  12.  . . .
  13. . . . .

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