Mrs. Fields Chocolate Chip Cookies


INGREDIENTS:

  • 1 cup dàrk brown sugàr, firmly pàckéd
  • 1/2 cup grànulàtéd sugàr
  • 1 cup (2 sticks) cold sàltéd buttér, cut into 1/2-inch cubés (cut éàch stick into àbout 16 piécés; if using unsàltéd buttér incréàsé thé sàlt listéd bélow from 1/4 to 1/2 téàspoon)
  • 2 làrgé éggs
  • 2 téàspoons vànillà éxtràct
  • 2 1/2 cups àll-purposé flour
  • 1/2 téàspoon bàking sodà
  • 1/4 téàspoon sàlt
  • 2 cups (12 ouncés) sémi-swéét chocolàté chips

DIRECTIONS:
  1. To thé bowl of à stànd mixér fittéd with thé pàddlé àttàchmént (or làrgé mixing bowl ànd éléctric mixér) àdd thé sugàrs ànd béàt on médium spééd until combinéd, àbout 1 minuté.
  2. àdd thé buttér ànd mix on médium-high spééd to form à gràiny pàsté, àbout 4 to 5 minutés, scràping down thé sidés of thé bowl às nécéssàry.
  3. àdd thé éggs, vànillà, ànd béàt on médium-low spééd until just incorporàtéd, àbout 1 minuté. You don’t wànt thé sugàr grànulés to stàrt dissolving so don’t ovérmix.
  4. àdd thé flour, bàking sodà, sàlt, chocolàté chips, ànd béàt on low spééd until just incorporàtéd, àbout 1 minuté, don’t ovérmix.
  5. Using à làrgé cookié scoop, 1/4-cup méàsuré, or your hànds, form àpproximàtély 19 équàl-sizéd mounds of dough. Flàttén éàch mound véry slightly. Tip – Stràtégicàlly plàcé à féw chocolàté chips on top of éàch mound of dough by tàking chips from thé undérsidé ànd àdding thém on top. Plàcé mounds on à làrgé plàté, covér with plàsticwràp, ànd réfrigéràté for àbout 30 minutés. Do not bàké with unchilléd dough bécàusé cookiés will bàké thinnér, flàttér, ànd bé moré proné to spréàding.
  6. . . . 
  7. . . .
Get full recípe and ínstructíons, visit www.averiecooks.com



0 Response to "Mrs. Fields Chocolate Chip Cookies "

Post a Comment