Chicken Yakitori Recipes

Chickén yâkitori récipé is ân éâsy Jâpânésé grilléd dish sérvéd on skéwérs. Thé chickén is bâstéd with â sâvory swéét âsiân sâucé âs it cooks on thé hot bârbécué.



Ingrédiénts


  • 2/3 cup soy sâucé
  • 1/2 cup wâtér
  • 2 tâbléspoons mirin
  • 2 tâbléspoons ricé vinégâr
  • 2/3 cup light brown sugâr
  • 1 téâspoon gingér, mincéd
  • 1 clové gârlic, mincéd
  • 5 téâspoons cornstârch
  • 2 pounds chickén thighs, bonéléss, skinléss, cut into 1” by 1 ¼” piécés
  • 8 bâmboo skéwérs, soâkéd in wâtér for 30 minutés or métâl skéwérs
  • koshér sâlt, âs néédéd for séâsoing
  • blâck péppér, âs néédéd for séâsoning
  • 2 tâblspoons végétâblé oil
  • 1 téâspoon sésâmé sééds





Instructions


  1. In â médium-sizé pot whisk togéthér soy sâucé, wâtér, mirin, ricé vinégâr, sugâr, gingér, gârlic, ând cornstârch.
  2. Bring mixturé to â boil, constântly whisk until sâucé is slightly thickénéd, âbout 1 minuté.
  3. Trânsfér 1 cup of thé sâucé to â bowl to usé for bâsting thé chickén.
  4. Thréâd cut piécés of chickén on skéwérs. Séâson with sâlt ând péppér on both sidés.
  5. Drizzlé both sidés of skéwérs with â smâll âmount of oil to prévént sticking whén cooking.
  6. Préhéât grill ovér médium-high héât. Cléân grill ând thén usé â pâpér towél dippéd in oil to gréâsé thé grill.
  7. Oncé thé grill is hot âdd thé skéwérs ând cook for 4 minutés. Flip ovér ând bâsté thé cookéd sidé with thé sâucé. Cook 4 minutés.
  8. Flip skéwér ovér, bâsté with sâucé, cook 2 minutés covéréd.
  9. Flip skéwér ovér âgâin, bâsté, cook 2 minutés covéréd.
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