Chickén yâkitori récipé is ân éâsy Jâpânésé grilléd dish sérvéd on skéwérs. Thé chickén is bâstéd with â sâvory swéét âsiân sâucé âs it cooks on thé hot bârbécué.
Ingrédiénts
Instructions
Ingrédiénts
- 2/3 cup soy sâucé
- 1/2 cup wâtér
- 2 tâbléspoons mirin
- 2 tâbléspoons ricé vinégâr
- 2/3 cup light brown sugâr
- 1 téâspoon gingér, mincéd
- 1 clové gârlic, mincéd
- 5 téâspoons cornstârch
- 2 pounds chickén thighs, bonéléss, skinléss, cut into 1” by 1 ¼” piécés
- 8 bâmboo skéwérs, soâkéd in wâtér for 30 minutés or métâl skéwérs
- koshér sâlt, âs néédéd for séâsoing
- blâck péppér, âs néédéd for séâsoning
- 2 tâblspoons végétâblé oil
- 1 téâspoon sésâmé sééds
Instructions
- In â médium-sizé pot whisk togéthér soy sâucé, wâtér, mirin, ricé vinégâr, sugâr, gingér, gârlic, ând cornstârch.
- Bring mixturé to â boil, constântly whisk until sâucé is slightly thickénéd, âbout 1 minuté.
- Trânsfér 1 cup of thé sâucé to â bowl to usé for bâsting thé chickén.
- Thréâd cut piécés of chickén on skéwérs. Séâson with sâlt ând péppér on both sidés.
- Drizzlé both sidés of skéwérs with â smâll âmount of oil to prévént sticking whén cooking.
- Préhéât grill ovér médium-high héât. Cléân grill ând thén usé â pâpér towél dippéd in oil to gréâsé thé grill.
- Oncé thé grill is hot âdd thé skéwérs ând cook for 4 minutés. Flip ovér ând bâsté thé cookéd sidé with thé sâucé. Cook 4 minutés.
- Flip skéwér ovér, bâsté with sâucé, cook 2 minutés covéréd.
- Flip skéwér ovér âgâin, bâsté, cook 2 minutés covéréd.
- . . .
- . . .
Get full recípe and ínstructíons, vísít Click Here
0 Response to "Chicken Yakitori Recipes"
Post a Comment